2022 februar

2022 02 18 GUSTAV STRØMSVIK - FOREDRAG

Kåserikafé: Om Mayaarkeologen Gustav Strømsvik
DATO 18. februar kl. 12:00
ARRANGØR
Petter Dass-museet
Kåserikafé:
Mayaarkeologen Gustav Strømsvik – av Olaf Husby
Olaf Husby er fra Sandnessjøen. Han er bosatt i Trondheim og er pensjonert førsteamanuensis i anvendt språkvitenskap ved NTNU.

Kåseriet handler om sjømannen Gustav Strømsvik (1901-1983) fra Tjongsfjorden som endte opp som en av sin tids fremste maya-arkeologer. Strømsvik ledet utgravingene i maya-byen Copán i Honduras fra 1935. Den rekonstruerte byen står i dag på UNESCOs verdensarvliste. Under krigen vervet Strømsvik seg til norske styrker og deltok ved invasjonen i Normandie. Etter krigen returnerte han til Sentral-Amerika for å fortsette sitt arbeid som arkeolog. I 1957 flyttet han hjem til Tjongsfjorden, men han likte ikke vintrene nordpå, så gjennom mange år seilte han til Middelhavet i egenbygd båt.

Velkommen til kåseri i Margrethes kafé på Petter Dass-museet. Salg av kaffe, kaker og påsmurt. Gratis inngang.

2022 02 16 årsmøte Tjongsfjord båtforening

Erling Hafsmo
Administrator
· a2autSf 3f1oamncsot1hcd ·
På grunn av smittesituasjonen flyttes Årsmøtet i TBF den 16.2 fra klubbhuset i Hamn til kafeen på Samfunnshuset. Samme tid (kl 18.)
Styret har ansvaret for at smittevernet blir ivaretatt.

2022 januar

2022 01 26 Årsmøte i Grendelaget

Tjongsfjord Grendelag
Minner om årsmøte i Grendelaget førstkommende onsdag kl 18 på kafeen på Samfunnshuset. Smittevern ivaretas av styret.

2022 01 24 Rødøy kommune

Nytt om selvtesting og vaksinasjon
Det er ikke alle som skal kontakte lege etter positiv selvtest for covid-19. Nå kan flere av oss enkelt registrere resultatet av positive tester på egenhånd.

Vi har tilgjengelig selvtester til dem som har symptomer, eller som er nærkontakter.

Selvtest eller også PCR?
Om du har tatt tre vaksinedoser, eller har tatt to vaksinedoser og gjennomgått Covid 19 i løpet av de tre siste månedene, er du ikke lenger anbefalt å bekrefte positiv selvtest med PCR eller annen antigen test.

Det du nå er anbefalt å gjøre ved positiv selvtest er å registrere deg selv på remin.no med egen bank id. Trenger du hjelp til registrering, kan du kontakte Rødøy kommune på telefon 75 09 80 00. Koronatelefonen er for tiden ubetjent.

Om du har primært eller sekundert immunsvikt, er mellom 0-16 år, er uvaksinert, eller bare delvaksinert, skal du fortsatt kontakte lege for å bekrefte positiv selvtest med test på legekontoret.

Om du har symptomer på luftveisinfeksjon eller er nærkontakt til noen med påvist smitte kan du få utdelt selvtester ved å kontakte Rødøy kommune på telefon 75 09 80 00.

Les mer om definisjon på nærkontakter og oppdaterte regler for korona på helsenorge.no.

Om du ønsker å teste deg til andre formål kan du selv kjøpe tester på de fleste butikker og alle apotek. Vi oppfordrer deg gjerne til å ha egne tester tilgjengelig i hjemmet.


Vaksinering og smitteforebygging
Rødøy kommune er for øvrig godt i rute med vaksinering. Du vil fortsatt bli kontaktet når du nærmer deg intervallet på 20 uker mellom andre og tredje dose. Ta kontakt om du har nådd intervallet uten å bli kontaktet av oss.

Så minner vi alle om at vi fortsatt er i en pandemi. For å unngå at for mange blir syke samtidig nå er det fortsatt viktig med god håndhygiene, å ha få nærkontakter, følge regjeringens anbefalinger og vær med å bryte smittekjeden.

Fortsatt god uke til dere alle!

Koronaviruset: tiltak og hendelser i Rødøy

Sist endret 24.01.2022

2022 01 23 Hamn på Tjong

Tjongsfjord båtforening
Erling Hafsmo
Administrator
Med unntak av at landgangen falt i havet under uværet, så ser det ut til at det meste er ok i Hamn. Anbefaler allikevel båteierne å se over sine fortøyninger. Noen gummidempere er ødelagte, samt at enkelte har litt slakke (lange) tau.
Terje Abelsen med kranbil var raskt på stedet og fikk løftet på plass landgangen

2022 01 22 Myken

Myken-nytt
Thomas Hagen
M/S Gjerøy
Fremskyndet avgang Lørdag ettermiddag 22.01. Planlagt avgang Myken kl 17:15 - Fremskyndet avgang Myken kl 15:00
Dette skyldes vær og bølgeprognoser.

2022 01 21 Tjongsfjorden MS maud

MS Maud
Dagen tilbrakte vi i Tjongsfjorden i Rødøy, Helgeland. Gjestene våre dro på kajakktur, padleboarding og fotturer i dette fantastiske landskapet!
Nyt disse bildene fra fotografen vår Espen, og gi oss beskjed i kommentarfeltet om du nå frister til å prøve vannsport til vinteren, eller om du heller heller vil gjøre det i midnattssola i stedet!
Foto: Espen Mills / Hurtigruten

2022 01 22 Våga - stillinger ledige

Bunnpris Vågaholmen - 2 ledige stillinger på vakre Helgelandskysten!
ArbeidsgiverArnulf Hansen & Co AS - BUNNPRIS VågaholmenStillingstittelButikkleder dagligvare - Butikkmedarbeider dagligvareFristSnarestAnsettelsesformFast
Vi søker en utadvendt og glad person som oppriktig ønsker å ta ansvar og bidra til vekst i vår nyoppussede dagligvarebutikk. Stillingen er en fast stilling med store muligheter for personlig utvikling.

Vi søker både etter en person som har lyst til å ta lederansvaret for vår dagligvareavdeling i 100% stilling og en medarbeider i deltidsstilling.

Vi har vært medlem av BUNNPRIS-kjeden i 28 år og har hatt en fantastisk utvikling i en fremoverlent kjede og kan tilby en spennende jobb i et hektisk miljø, i en nyoppusset og topp moderne dagligvarebutikk.

Vi søker fortrinnsvis etter en ledertype som kan videreføre vår suksess og bidra til ytterligere vekst sammen med våre kompetente medarbeidere. Er du en person som har lyst til å ta ansvar, lede andre og gjøre de andre medarbeiderne gode, men usikker på om du har nok erfaring, så anbefaler vi deg likevel å søke. Vi ser først og fremst etter en engasjert og positiv person, som gjerne kan vokse i stillingen og bli en dyktig leder etter hvert. Du kan med fordel ha erfaring som leder fra servicebransjen, men det er ikke påkrevet. Engasjement, lyst og vilje, er de egenskapene vi først og fremst ser etter.

Vi ser etter deg som:

Har godt humør, er utadvendt og har en positiv serviceinnstilling
Har stor arbeidskapasitet og trives i en hektisk hverdag
Tar initiativ til å ha det ryddig og rent rundt deg
Er ærlig, ansvarsbevisst og til å stole på
Har god økonomisk forståelse
Behersker norsk språk godt, både muntlig og skriftlig
Har god helse og trives med å "ta i et tak"
Har lyst og evne til å gjøre andre gode
Vi kan tilby deg:

En sosial og trivelig arbeidsplass med hyggelige kollegaer og hyggelige lokale kunder
God opplæring
Konkurransedyktig betingelser med mulighet for lederbonus og god pensjonsavtale
Spennende utviklingsmuligheter
Jobb i en topp moderne dagligvarebutikk sammen med glade og kompetente medarbeidere
Å bo i verdens vakreste natur på Helgelandskysten, med et hav av fritidsaktiviteter for barn og voksne
Hjelp til å skaffe bolig
Send oss gjerne en søknad eller forespørsel om stillingen og skriv litt om deg selv og om du er interessert i en deltidsstilling som medarbeider sammen med vårt øvrige team, eller om du ønsker å være den som har lyst å lede vårt medarbeiderteam til nye høyder.

Om arbeidsgiveren
Arnulf Hansen & Co er et gammelt familieforetak som har drevet varehandel sammenhengende i snart 200 år. Dagens forretningsanlegg drives nå i Vågaholmen av 6. og 7. generasjon Hansen, og har klart å utvikle seg fra å være en tradisjonell landhandel i gamle dager, med kolonial, fiskemottak, post og skipsekspedisjon, til å bli et velrennomert assortert varehus på kysten av Helgeland. Bedriften har samlet flere bransjebutikker i samme bygg, der dagligvare er ett av konseptene.

Arnulf Hansen & Co har gjennom generasjoner samlet kunnskap og vareutvalg under samme tak i Vågaholmen og kan idag tilby det meste du til daglig trenger i hverdagen. Vi tilbyr et bredt utvalg innen dagligvarer, byggevarer, trelast, hage- & fritidsutstyr, båter, motorer, ATV, verksted, fiskeutstyr, båtutstyr, drivstoff, post i butikk, apotekvarer, kraftfôr og gjødsel for landbruket, gods- og skipsekspedisjon med eget hurtigbåtkai m.m.
Vi har også egen gjestebrygge for fritidsflåten og drivstoffylling for både yrkesflåten, nyttefartøy og fritidsbåter.

Vågaholmen er kommunesenter i Rødøy Kommune og ligger rett vest for Svartisen/Saltfjellet nord på Helgelandskysten, midt mellom Bodø og Mo i Rana. Du kommer til oss enten med bil via kystveien (fylkesvei 17) mellom Bodø og Mo i Rana, eller med båt langs skipsleia, midt mellom Bodø og Sandnessjøen.

Vi samarbeider med flere av landets ledende kjedekonsepter innen våre salgsområder og er konkurransedyktig på alle områder. Vårt hovedmarked er fra Lurøy kommune i sør via Rødøy og Meløy, til Gildeskål i nord. Innen båtbransjen er vi en ledende aktør i landsdelen og har hele Nord-Norge som marked.

BUNNPRIS Vågaholmen er vår dagligvarebutikk i Arnulf Hansen & Co og var en av to dagligvarebutikker som først fikk medlemskap i BUNNPRIS-kjeden utenfor Trøndelag i 1993. BUNNPRIS gir butikkene stor frihet til å påvirke sin egen butikk lokalt, samtidig som kjeden er svært aktiv på markedsføring og aktiviteter.

Se mer info på vår hjemmeside: www.arnulfhansen.no
Velkommen til kystens varehus - hos oss får du mer enn forventet!

2022 01 20 Rødøy kommune

Søk kompensasjon under covid-19 rammeverket
Skjermbilde 2022-01-20 kl. 13.26.56.png - Klikk for stort bilde

Saken er oppdatert 20. januar 2022, i forbindelse med sjette tildelingsrunde.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har etablert kommunal kompensasjonsordning under covid-19 rammeverket til lokale virksomheter. Hensikten med tilskuddet er å sette kommunene bedre i stand til å avhjelpe situasjonen for lokale virksomheter som er særlig hardt rammet av lokale eller nasjonale smitteverntiltak. Det kan også gis støtte til bedrifter som har falt utenfor de generelle kompensasjonsordningene av ulike grunner.

Det er nå åpnet for søknader til kommunal kompensasjonsordning – sjette tildelingsrunde i Rødøy. Det skal deles ut inntil kr 283 000, og søknadsfristen er satt til 1. mars 2022 kl 1200.

Formål det kan søkes tilskudd til
Tap av omsetning/inntekt som følge av covid-19-pandemien eller den påfølgende økonomiske nedgangen

Økte kostnader som følge av smitteverntiltak eller kostnader direkte knyttet til covid-19- lavkonjunktur.

Tap av varer pga. covid-19-pandemien. Tap av bedervelige varer kompenseres for bedrifter som er rammet av skjenkestopp eller stenging i henhold til covid-19 forskriften eller kommunal forskrift. Varene må ha vært utgått på dato i den nedstengte perioden eller ila. 14 dager etter. Varene dekkes til anskaffelseskost, men fradragsberettiget MVA skal ikke regnes med. Det gis kun kompensasjon for varer som er bestilt før pålegget om skjenkestopp eller stenging ble gitt.

Vilkår, vedtatt av formannskapet i møte 19. januar 2022.

Søknadsskjema finner du på regionalforvaltnings side om ordningen i Rødøy.

Her finner du veileder for utfylling av søknad. Opplysninger som oppgis i søknaden, vil i utgangspunktet være offentlige etter offentlighetsloven.

Kontakt oss om du har spørsmål i god tid før søknadsfristen: postmottak@rodoy.kommune.no.
Sist endret 20.01.2022

2022 01 20 Kommunalt politisk rot

Harry Pedersen har delt et innlegg.
Administrator
Etterpåklokskap og betenkeligheter
Rana No
Vurderingen av om Rødøy kommune skal tilhøre Helgelandssykehuset eller Nordlandssykehuset blir ikke gjort før i 2023. Men Rødøy har kommet med signaler som at kan tyde på at lysten til sette kurs mot nord, har begynt å kjølne. (+)

2022 01 20 Myken

Myken-nytt
Mira Wanjana Mpagi · 9 min ·
Heihei!
Vi kommer til å starte med litt tapping idag på destilleriet, dersom noen kunne tenke seg å være med litt. Vi kjører en destilleringslinje også, slik at det ikke skal bli så altfor kaldt. Men kle dere godt. Vi kan bjuda på kaffe. Kom fra kl 11.30, eller når man vil etter det.

2022 01 19 RØDØY KOMMUNE/Tjongsfjord grendelag

Erling Hafsmo har delt et innlegg.
Folkehelseinstituttet
Dette innlegget er til deg som har barn i barnehage eller på barneskole. Nedenfor finner dere en liste over det vi mener er det viktigste dere som foreldre eller foresatte trenger å vite om de nye tiltakene akkurat nå. Håper den er nyttig i en koronahverdag som fortsatt er preget av mye informasjon og mange endringer.
1️⃣ Det nasjonale gule og røde tiltaksnivået er opphevet. Per nå har regjeringen i stedet en nasjonal anbefaling om gult nivå i barnehager og barne- og ungdomsskoler der smittesituasjonen lokalt tilsier det. Kommunene gjør egne vurderinger ut fra sin lokale situasjon.
2️⃣ Karantenereglene er endret for hele befolkningen. Det betyr blant annet at barn som defineres som “øvrig nærkontakt” (for eksempel klassekamerater) ikke lenger trenger å være i karantene. Barneskolebarn som er "øvrige nærkontakter" bør følge anbefaling om testing på dag 3 og 5 etter siste kontakt med den som er smittet. Barnehagebarn anbefales test dersom de får symptomer. Både foresatte og foreldre til barn i barnehage og på barneskole anbefales å følge nøye med på om barna får symptomer.
3️⃣ Jevnlig testing kan bli brukt på skolen til barnet ditt, dersom det er høyt smittetrykk med belastning på helsetjenesten i området dere bor i. Da kan kommunene effektivt kontrollere smitteutbrudd, uten å innføre kraftige tiltak rettet mot barn og unge. Jevnlig testing gjør at skoler kan holde åpent på et lavere tiltaksnivå. Merk dere at barn som inngår i jevnlig testing ikke trenger å testes mer enn de allerede gjør, dersom de samtidig er en “øvrig nærkontakt”.
4️⃣ Apropos testing av barn; mange barn opplever testingen som ubehagelig og noe de vil unngå. Barn som motsetter seg testing, skal ikke testes. I slike tilfeller er det bedre at foreldrene tester seg i stedet. Men det er lov å motivere, selvsagt
5️⃣ Dersom vi smittes, er vi selv ansvarlig for å gå i isolasjon og varsle nærkontaktene våre. Dersom barnet ditt blir smittet, bør du informere barnehagen eller skolen, som deretter videreformidler nødvendig informasjon anonymt til resten av foreldregruppa i barnets klasse eller på barnets avdeling. Dersom dere ikke ønsker eller kan informere skolen eller barnehagen, kan dere be om hjelp til dette fra smittesporingsteamet i kommunen.
6️⃣ Smittevernveilederne for skoler og barnehager oppdateres denne uka, slik at tiltakene er i tråd med det vi vet om koronasmitte og -sykdom. Oppdaterte råd om ventilasjon og lufting er blant det nye som skal inn. Veilederne finner dere på https://www.udir.no/.../informasjon.../smittevernveileder/.
Vil du lese mer om hvorfor vi mener det er trygt for barn og ansatte å være i barnehager og skoler? På Utdanningsdirektoratets nettsider finner du en fin oppsummering av kunnskapen vår om smitte i barnehager og skolerhttps://www.udir.no/.../dette-vet-vi-om-smitte-i.../

2022 01 30 Rødøy kommune

Rødøy kommune
Søndag 30. januar kl. 16.00- ca. 17.30 blir det familietrylleshow på Tjongsfjord samfunnshus! Daniel Larsen kommer med «Magiens verden», et show fullt av magi, humor og overraskelser. Dette er et show med høy kvalitet og stort engasjement av publikum. Passer for folk i alle aldre.
Billett: 110,- voksne//85,- barn. Kjøpes på ebillett.no. https://checkout.ebillett.no/403/events/1/purchase (ikke billettsalg i døra)
150 billetter legges ut for salg. Førstemann til mølla!
Alle som deltar må være friske og følge gjeldende smittevernregler. Publikum over 12 år må bruke munnbind. Dørene åpner 15.30. Møt opp i god tid for å unngå trengsel.
OBS! Dette arrangementet annonseres kun digitalt. Del gjerne på lokale oppslagstavler.
Arr: Rødøy kommune, v/Kultur og folkehelse

2022 01 16 Myken handel

Myken Nytt
Hårek Hansen
STATUS JANUAR 2022
Selskapet Onøy Maskinstasjon AS fra Lurøy er valgt for utførelse av grunnarbeider hos Myken Handel.
Entreprenøren kunne ikke begynne før midten av november pga. andre aktiviteter. Deretter ble det vanskelige værforhold, slik at vi ble ytterligere forsinket med oppstarten av oppgraderingene.
Byggematerialer er bestilt og kjøpt inn av entreprenør og alt er klart så raskt været tillater befraktning av maskiner og utstyr.
Entreprenøren forventer å komme utover til Myken så raskt været tillater dette og vil begynne på arbeidet.
Grunnarbeider vil bestå av utgraving av jordmasser som skal skiftes ut med bærende og drenerende masser. Det vil så bli lagt markisolasjon og armering før betongdekke.
Det vil bli laget en ny adkomst vei ned til kjeller som skal gjøre det lettere å benytte seg av det store arealet under butikken.
Målet er at grunnarbeid og ny bærende konstruksjon til gulv ferdigstilles før sommer 2022, slik at sikkerheten i butikken er i orden før sommerturistene kommer til Myken.
Status for innsamlingen, inkludert 37 nye andelseiere/medlemmer, pr 16. januar er kr. 149.239. Målet for første fase er 200.000 kroner.
Vi oppfordrer samtidig Myken-venner til å støtte oss videre med innsamling av penger til egenandel for dette store prosjektet.
Du kan enten:
 kjøpe andel(er) i Myken Handel (kr. 3000 per andel), eller
 gi en gave der du bestemmer beløpet selv.
Andelseiere får andelsbevis, og har møte- og stemmerett på årsmøtet.
Sett pengene inn på konto 1506.70.14623 (ingen gebyrer), eller du kan vippse til #554250 (Myken Handel SA). Merk betalingen med «kjøp av andel» hvis du ønsker å kjøpe andel.
Del gjerne informasjon om innsamlingen med dine venner.

2022 01 15 Legeskyssbåten

Harry Pedersen
Administrator
Det skjer og kommenteres i Rødøy - fjesbokside.
Skifte av Helseforetak, ambulansetjenesten og rådløse politikere
Kommunestyrets gamle vedtak og kommunens påfølgende påminnelser om å få flytte helseforetak fra Helgelandssykehuset til Nordlandssykehuset har allerede påført ambulansebåtbasen på Rødøya sitt endelige banesår.
Og I et brev til Helse Nord den 21.okt.2021, uttrykker formannskapet frustrasjon over situasjonen, med usikkerhet omkring mulighet for fremtidig god løsning av prehospitale tjenester fra sitt ønskede Nordlandssykehuset, og ber om at forslag til løsning,
sitat;
" -blir grundig belyst før en avgjørelse tas".
I brevet fratok Formannskapet seg ikke retten til å nermere utdype sin misnøye med Helgelandssykehusets flytting av AB basen til Kvarøya,
sitat:
"Vi har allerede opplevd at båten ved to anledninger har ligget værfast i den ny havn i perioden mai – august, og synes dette er urovekkende med hensyn til at
vintersesongen ennå ikke har startet."
I det vanlige kan et nytt vedtak oppheve/ endre et tidligere vedtak.
Men har det vært gjeldene for Rødøy sine politikere, i denne flerårige "farsen"❓
https://ranano.no/

2022 01 15 Myken Nytt

Myken-nytt
Kerstin Marthinsen Rødøy, Nordland ·
Situasjonsrapport fra øya….
Nå har Gyda endelig reist videre… Slik så det ut da Julie tok bilder i rundt omkring på øya i går. Vi har hatt strøm og vann hele perioden, men har ikke hatt båt siden mandag kveld og alle båter er kansellert i dag. Det begynner å bli litt skrint i hyllene i butikken, men vi skal klare oss.
Ellers: Vi har ikke hatt søppelkonteiner på snart en uke og sammen med den på kaia på Tonnes står det 11 tonn korn som skal til Myken Destilleri. Der går de snart fri for både korn og gass og må snart stoppe produksjonen. I tillegg er det tre personer som venter på båt på fastlandet for å kunne komme seg på jobb på destilleriet.

2022 01 14 Rødøy kommune

Digitalt kurs i søknadsskriving og tilskuddsordninger
Nordland fylkeskommune tilbyr digitalt kurs i søknadsskriving og tilskuddsordninger tirsdag 18. januar. Meld deg på innen kl 0900 samme dag.
Nordland fylkeskommune inviterer til digitalt kurs i søknadsskriving og tilskuddsordninger tirsdag 18. januar kl. 1800 - 2000. Kurset er gratis. Vedlagt følger program. Det vil også være mulig å se kurset i opptak, såfremt man er påmeldt.

Påmelding
Påmeldingsfristen er satt til tirsdag 18. januar kl. 0900.

2022 01 12 avlyst vaksinering

Rødøy kommune

AVLYST VAKSINERING PÅ RØDØY ONSDAG
På grunn av heftig værmelding, avlyser vi planlagt vaksinering onsdag 12. januar på Rødøy. De som har time da vil enten få tilbud når vi vaksinerer fra skyssbåt 18. januar, eller på Rødøy 19. januar. Det vil også bli sendt ut personlig melding.

2022 01 12 KORONASITUASJONEN

Virus.png
Vi har to nye som er påvist smittet med Covid-19. Begge har sittet i isolasjon i påvente av svar på PCR-test, og definerte nærkontakter er i karantene.

2,9 % av Rødøys befolkning har hatt covid-19. Dette, kombinert med god oppslutning av vaksinering, gjør at immuniteten og beskyttelsen mot alvorlig sykdom stadig vokser.

Vi opplever at pågangen rundt tester eller testing har gått ned også hos oss. Vi minner om at vi har selvtester. Ta kontakt med oss på telefon 400 31 886 eller legekontoret dersom du har behov for det.

Dersom du får positiv selvtest, må du gå i isolasjon og varsle dine nærkontakter. Ta så kontakt med legekontoret for å avtale PCR-test.

2022 01 10 Gjerøy UL

Gjerøy< Før og Nå >
Finnvald André Karlsen
Årskontigent for Gjerøy UL/IL - 2022
Voksen - 250 kr (20 + år)
Ungdom - 100 kr (16-20 år)
Barn - 50 kr (0-16 år)
Informasjon
Gjerøy UL/IL har til formål å fremme idrettsglede, turglede, fysisk aktivitet, formidle kultur og øke samholdet her på øya!
De siste to årene har det ikke skjedd stort, mye grunnet pandemien Men vi håper på et MYE mer aktivt år i 2022!!! Det har ikke vært helt dødt under pandemien. Jeg kommer på blant annet treningsrommet, barnetreninger i gymsalen, utleie på ungdomshuset, quiz, markedsdag og den berømte karaoken
Vi trenger medlemmer, veteraner like mye som nye rekrutter!
Vi har også fått VIPPS !
Vippsnummer # 701943
Kontonummer - 05321084631
HUSK å merk hvem betalingen gjelder for

2022 01 06 Rødøy kommune - CORONA

Rødøy kommune
VAKSINERING
Vi er nå godt i gang med covid-vaksineringen. I løpet av uke 1 skal alle i gruppen 45-64 år, som har fått dose to med 20 ukers intervall, ha mottatt innkalling til dose tre.

Er du innenfor intervallet og ikke har hørt fra oss, ta kontakt med Ingvild 959 65 660 eller via postmottak@rodoy.kommune.no. Du kan selv sjekke når du fikk din siste vaksine på helsenorge.no.

Vaksineringen av denne gruppen vil i hovedsak foregå i uke 2.
Vi minner også om at det vil være mulig for innbyggere i Øresvik og Sørfjord å få tatt vaksine mandag 10. januar kl. 13-15 på Konsvik skole. Det er ikke nødvendig å bestille time i forkant.

Etter dette vil vi fortløpende kalle inn alle i gruppen 18-44 år, så snart de har oppnådd 20 ukers intervall. Vi regner med å nå regjeringens mål om at gruppene er ferdig vaksinert innen utgangen av februar, med unntak av de som ikke har oppnådd intervallperioden.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er for sent å ta første dose, meld deg gjerne.
TESTING
Rødøy kommune utleverte tester til alle ansatte ved skoler og barnehagene, samt alle skoleelever, ved oppstart etter juleferien. Vi har ikke fått tilbakemelding om positive prøvesvar. Vi takker for innsatsen.

2022 01 04 Myken

Myken-nytt
Godt Nyttår
Til informasjon;
Om værmeldingen holder seg slik den er i dag!
- Så ser det ut til at turen til Myken i kveld 04.01.22 blir den siste frem til torsdag kveld.
Torsdag kveld er heller ingen garanti.
-Det er vanskelig å spå! - spesielt frem i tid

2022 01 01 Alderstun

Alderstun Omsorgssenter
Så var 2021 snart et nytt kapittel i boken.
Dette året har også vært preget av restriksjoner og pandemi. Vi håper at 2022 gir oss en mer normal hverdag, hvor vi fritt kan klemme våre nære å kjære.
Kjøkkene har servert oss en nydelig nyttårsmiddag, bestående av bla kalkun og waldorf
Kl 18.00 fikk vi samlet beboere og ansatte, for en liten tyvstart på fyrverkeriet.
(Takk for hjelpen Jon)
Vi på Alderstun, ønsker dere alle et riktig godt nyttår.

2022 01 01 Rødøy kommune

Endringer i brukerbetalinger år 2022
Rødøy kommunestyret vedtok i møte 16. desember 2021, sak 085/2021, følgende endringer i brukerbetalinger fra år 2022:

Brukerbetaling til landbruk økes med 2 %.
Satsene i betalingsregulativet for behandling av bygge-, plan-, fradelings- og oppmålingssaker økes med 2%.
Satsene i regulativet for utleie av kommunalt maskinutstyr økes med 2 %.
Satsene i regulativet for vannforsyning økes med 2 %.
Satsene i regulativet for avløp økes med 2 %.
Satsene for brøyting av privat veg/parkeringsplass økes med 5 %.
Satsene for feiing/tilsyn av fyringsanlegg økes med 2 %.
Husleie i kommunale leiegårder reguleres i forhold til endringen i konsumprisindeksen i henhold til leieavtaler.
Purregebyr på kommunale krav følger maksbeløp i forskrift til inkassoloven.
Praktisk bistand, hjemmehjelp. Egenandel per måned for husholdninger med inntekt under 2G følger maksimal beløpet gitt i forskrift om egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester. Beløpet er i 2021 kr 210/mnd. Kommunalt fastsatt sats:
Pris kr per mnd 2021 2022
Inntekt 2-3G 890 912
Inntekt 3-4G 1.300 1.332
Inntekt 4-5G 1.620 1.660
Inntekt over 5G 1.940 1.998
Kost i omsorgstjenesten
Middag økes fra kr 85 til kr 88
Frokost/kvelds økes fra kr 45 til kr 46
Abonnement full kost per måned økes fra kr 4.700 til kr 4.841
Reduksjon full kost ved fravær per uke økes fra kr 1.175 til kr 1.210
Trygghetsalarm
Drift/mnd økes fra kr 226 til kr 232
Installering økes fra kr 503 til kr 516
Korttidsopphold i institusjon følger Helse- og omsorgsdepartementets årlige regulering. Satsene finnes i forskrift om egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester.
Langtidsopphold i institusjon betales etter forskrift om egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester.
Foreldrebetaling i barnehagen følger maksimalgrense for foreldrebetalingen, ifølge forskrift til barnehageloven. Maksimalgrensen blir fastsatt i Stortingets årlige budsjettvedtak.
Satsene for kost i barnehagen per måned settes til selvkost slik:
År 2021 2022
En dag 25
Inntil 16 timer/uke 220 206
Inntil 24 timer/uke 310 318
Inntil 32 timer/uke 400 430
Full plass 490 523
Satsene for foreldrebetaling i SFO per måned økes slik:
År 2021 2022
1-10 timer/uke 1.335 1.370
Over 10 timer/uke 1.560 1.600
Helårs SFO 2.705 2.775
Semesteravgiften i musikk- og kulturskolen økes slik, gjeldende fra august 2022:
År 2021 2022
Instrumentalundervisning 1.000 1.025
Lydstudio/notelære 1.000 1.025
Gruppeundervisning/drama/kor 820 840
Instrumentleie 600 615
Det vises ellers til særutskrift k.sak 085/2021, hvor også endringer i satser for skattøre og eiendomsskatt fremkommer.